top of page
SPA_Beeld deel2.jpg

Wat is Société Provençale d' Aromatherapie en waarom werkt het? 

Société Provençale d’ Aromatherapie (S.P.A.) is een compleet programma gezichts- en lichaamsverzorging met 100% natuurlijke producten die de allerhoogste (bio-)kwaliteit ingrediënten bevatten. Van de planten is alleen dat deel gebruikt dat de gezochte eigenschappen heeft, zoals bijvoorbeeld alleen de bloem, het blad, het zaad of de wortel. Alle producten bevatten een hoog gehalte pure en zuivere etherische oliën, plantenoliën en plantextracten.

Mevrouw Magonet is de grondlegger van Société Provençale d’ Aromatherapie. Al in 1984 stelde zij de producten beschikbaar voor een groter publiek. Daarvoor werkte ze op kleinere schaal in de kliniek waar zij als gynaecoloog werkzaam was met aromaTHERAPIE. In het algemeen wordt als productbasis 10 ml plantaardige olie genomen. Vervolgens voegt iemand daar 4 druppels (=1,5%) of 8 druppels (=3%) etherische olie aan toe. Dit betekent dat men werkt met een product dat weliswaar lekker ruikt, maar slechts 1,5% of 3% actieve werkstoffen bevat. Terwijl een S.P.A.-specialist in haar praktijk werkt met combinaties van verschillende 100% etherische oliën. Deze bevatten dus ook 100% werkzame stoffen!

Société Provençale d’ Aromatherapie is aromatherapie volgens de ‘Franse school’. Daar gaat het niet alleen om de geur van een olie, maar vooral om de inhoudsstoffen. Elke etherische olie is opgebouwd uit verschillende inhoudsstoffen met elk zijn eigen specifieke werking. Bijvoorbeeld stimulerend, tegen bacteriën of virussen, bloedsomloop stimulerend, herstellend, enz. (zie hier). Bij de Franse school combineert men ook verschillende oliën zodat bepaalde eigenschappen van de ene olie een andere versterken, terwijl andere eigenschappen geneutraliseerd worden. Zo hou je een krachtig product over met alleen positieve eigenschappen. Omdat de mogelijke negatieve eigenschappen als het ware zijn weggemengd, is een allergische reactie of resistentie vrijwel onmogelijk. Om op deze manier producten te maken vraagt buitengewoon veel kennis van etherische oliën, hun inhoudsstoffen en hun werking! Het is ook meer werk omdat elke oogst van een plant een net iets andere samenstelling van de inhoudsstoffen oplevert. Elke nieuwe oogst van de olie moet daarom onderzocht worden op zijn samenstelling voordat die verwerkt kan worden.

shutterstock_161025386_bewerkt.jpg
Jeneverbes_shutterstock_583384819.jpg

Weet je dat etherische oliën (mits van superieure kwaliteit zoals bij Société Provençale d’ Aromatherapie) vrijwel de enige werkstoffen zijn die direct door alle huidlagen dringen? Niet alleen de concentratie van het product, maar ook de opname door de huid garandeert een structurele verbetering van de huidconditie en huidstructuur. En dat alles zonder agressieve behandelingen, methodes of apparatuur!

Behandelen en behandeld worden met Société Provençale d’ Aromatherapie (S.P.A.) is een ervaring. Want alles omvat een compleet individuele benadering. Niet alleen de professionele behandeling is totaal individueel, maar ook de thuisverzorgingsproducten kunnen persoonlijk worden samengesteld. Altijd compleet op maat, afgestemd op jouw huidconditie, je wensen en het seizoen.

Naast heerlijke wellness-behandelingen kunnen ook serieuze huidproblemen effectief verzorgd worden met Société Provençale d’ Aromatherapie (S.P.A.). Door de zg. driedimensionale aanpak is het mogelijk om de oorzaak van het probleem te behandelen. Dit eist van de specialist een grote kennis van de huid, het menselijk lichaam en de ingrediënten van de producten. Uiteraard is hij of zij hiervoor opgeleid en blijft hier trainingen voor volgen.

iStock-855513064_bewerkt.jpg
bottom of page