Huidtypen‎ > ‎

Zon!

Nog niet zo lang geleden was het niet ongewoon om van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te liggen bakken in de zon. Inmiddels weet iedereen dat teveel zon voor snellere huidveroudering zorgt en huidkanker kan veroorzaken. Toch is de zon er ook om van te genieten.

Positieve effecten
UV-licht zorgt ervoor dat het lichaam vitamine D aanmaakt. Dit is belangrijk voor een goede opname van calcium en fosfor uit de voeding voor stevige botten en tanden. Een half uur zonlicht per dag is al voldoende.
Onder invloed van UV-licht wordt endorfine aangemaakt. Dit geeft een gevoel van geluk en je krijgt er een goed humeur van.

Bescherming
De huid moet beschermd worden tegen de negatieve effecten van de zon. Van nature doet hij dat door zich te verdikken en bruin te worden. Het pigment zorgt ervoor dat er geen verbranding optreedt.
De zonproducten van Société Provençale d’Aromatherapie (kortweg S.P.A.-aromatherapie) zijn gebaseerd op dit principe.


Société Provençale d’Aromatherapie
Deze lijn bevat speciale producten die zijn samengesteld uit bijenwas, plantextracten, plantaardige oliën en etherische oliën. Etherische oliën hebben het vermogen om dòòr alle huidlagen te dringen. Daar activeren ze de pigmentcellen. Onder invloed van de zon wordt u daardoor sneller bruin waardoor een natuurlijke bescherming opgebouwd wordt. De pigmentcellen vormen als het ware een paraplu over de onderliggende cellen en beschermen deze.

Alle zonproducten werken bovendien intensief verzorgend tegen uitdroging en gaan huidveroudering tegen. Ze zijn volledig natuurlijk, zonder chemische toevoegingen (filters) of minerale oliën. Ze bevatten geen parfumstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen of alcohol.

De producten in de zonnelijn bevatten bovendien oliën die effectief zijn tegen schimmels en gisten. Waarom? In het zand van de meeste stranden zitten micro organismen die vervelende uitslag of pigmentvlekken kunnen geven. S.P.A.-zonneproducten gaan dit tegen.

Deze productlijn doet dus veel meer dan alleen zorgen dat u een mooie bruine huid krijgt!
Vraag een persoonlijk advies aan uw specialist. 


Heeft u geen tijd om een natuurlijke bescherming op te bouwen? 
Gebruik dan de zonbeschermingsproducten van Les Gavots de Provence. Deze lijn is uit hetzelfde laboratorium afkomstig als S.P.A.-aromatherapie.

Les Gavots bevat vrijwel 100% natuurlijke ingrediënten zoals plantextracten en plantenoliën.

Naast deze verzorging bevat de zonnelijn ook minerale filters. Deze liggen als een soort spiegeltjes op 
de huid en weerkaatsen zo het zonlicht. In tegenstelling tot synthetische filters dringen ze dus niet in de huid

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat synthetische filters in het lichaam dringen en zelfs in borstvoeding aanwezig zijn. Minerale filters, (bv titaandioxide en zinkoxide) blijven op de huid.

Les Gavots zonproducten zijn geschikt voor iedereen, ook voor kinderen en mensen met een zeer gevoelige huid. De producten zijn door hun samenstelling waterresistent.


Bruint u moeilijk of heeft u zelfs een zonneallergie?

Zonneallergie is een vervelend probleem. Het is een abnormale reactie van de huid op zonlicht Het is van belang om eerst vast te stellen of het om een ‘echte’ zonneallergie gaat, of dat de huid reageert op synthetische filters of parfumstoffen.

Volledig voorkomen van een zonneallergie is alleen mogelijk door totaal uit de zon te blijven. Maar met specifieke S.P.A. producten is het mogelijk om er minder last van te hebben. Vraag uw specialist naar een individueel plan van aanpak. U start met deze behandelingen en producten al vroeg in het voorjaar.
Door het voedingssupplement Lyophruit Bronzage te gebruiken in combinatie met TTbronzage, bruint u
sneller en mooier. Bij uw schoonheidsspecialiste kunt u een ‘Snel bruin’ gezichtsbehandeling boeken als voorbereiding op de zon.

> Uw specialist heeft, na het behalen van haar vakdiploma’s, aanvullende intensieve trainingen gevolgd om met S.P.A.-aromatherapie te kunnen werken. Zij kan u het beste adviseren over wat het beste is voor uw huid. Maak nu een afspraak en ontvang een korting op de Traitement Terrain-producten voor thuisgebruik. (Vraag naar de voorwaarden.)


Kiest u ook voor natuurlijke huidverzorging met ècht resultaat?