Huidtypen‎ > ‎

Pigmentvlekjes

Terug van vakantie vinden we ons bruine kleurtje heel mooi. Maar van pigmentvlekken houden we minder!

Wat is pigment?
De kleur van de huid wordt voor een groot deel bepaald door het aanwezige pigment, de melanine. Deze bruine kleurstof wordt aangemaakt door de pigmentcellen (melanocyten) in de onderste laag van de opperhuid. 

Hoe ontstaat een pigmentvlekje?
Dit kan door een toename van het aantal pigmentcellen of door een grotere productie van het melanine.
Erfelijke aanleg speelt absoluut een rol. Maar ook de hormonen (het zg. zwangerschapsmasker), ingrediënten in cosmetica (bv parfumstoffen, fruitzuren) en fysische oorzaken (te sterke peelingen, laserbehandelingen) kunnen de oorzaak zijn van een pigmentvlek.
Een teveel aan pigment kan ook optreden op de plaats waar eczeem actief is geweest, een infectie van de huid is geweest of na een schaafwond.
Voor het goed behandelen van een pigmentvlek is het belangrijk om te weten hoe het komt dat er een pigmentvlek is ontstaan. Daarom zal uw schoonheidsspecialist hier vragen over stellen.
Behandeling

De behandeling van pigmentvlekjes is erop gericht om het overtollige pigment als het ware af te breken. De producten die uw specialist hiervoor gebruikt bevatten een hoog gehalte etherische oliën. Deze oliën zijn door hun samenstelling, hun ‘bouw’ en hun kwaliteit in staat om door alle huidlagen te dringen. Zo komen ze ook bij de pigmentcellen en kunnen daar hun invloed uitoefenen.
De specialist zal ook aandacht schenken aan de algemene huidconditie. Want als deze verbetert, verbetert ook het resultaat van de anti-pigmentbehandeling. U krijgt daarom een advies op maat, dat specifiek op uw huid is afgestemd.
Weest u niet verbaasd als u specialist ook onderzoekt hoe de doorbloeding is van de huid. Er is een verband tussen de (meestal onvoldoende) doorbloeding en het ontstaan van teveel pigment.


Producten
Zoals gezegd bevatten de producten speciaal gecombineerde en samengestelde etherische oliën in een hoge concentratie . Omdat ze zo specifieke krachtig en specifiek zijn, gebruikt u ze enkel en alleen op de vlek. Voor het overige deel van uw huid gebruikt u andere producten. Misschien een beetje extra werk. Maar zo is nu 

eenmaal het beste resultaat te garanderen om een mooie huid met een egale tint te krijgen.


De verzorgingslijn tegen pigment bevat: Lotion Fruitée, Action Profonde verzorgingscrème en Reconstituans Biologiques kuurolie. 
De (schoonheids) specialist heeft professionele producten voor de behandeling. 

(Veel verzorgingsproducten bevatten etherische olie uit peterseliezaad.)
> Uw specialist heeft, na het behalen van haar vakdiploma’s, aanvullende intensieve trainingen gevolgd om met S.P.A.-aromatherapie te kunnen werken. Zij kan u het beste adviseren over wat het beste is voor uw huid. Maak nu een afspraak en ontvang een korting op de Traitement Terrain-producten voor thuisgebruik. (Vraag naar de voorwaarden.) 


Kiest u ook voor natuurlijke huidverzorging
met ècht resultaat?