Huidtypen‎ > ‎

Vochtarme, droge of gevoelige huid

Droog of vochtarm
De huid is een kostbaar bezit. Een gezond voedingspatroon, voldoende slaap, lichaamsbeweging en een goede huidverzorging zijn belangrijk voor het behoud van een gave huid. Er kunnen echter problemen ontstaan.


Oorzaken
Een droge en schrale huid wordt veroorzaakt door een gebrek aan vocht en/of vet. Hierdoor wordt de huid ook  gevoeliger. Wisselende weersomstandigheden, maar ook airconditioning zijn oorzaken van een huid die strak aanvoelt en zelfs gaat schilferen. Bepaalde ingrediënten in cosmetica (zoals minerale oliën), wasmiddelen, of contact met alcohol kunnen de huid irriteren, waardoor deze rood of vlekkerig wordt en uitdroogt.

Het is van groot belang om de oorzaak van een huidprobleem te achterhalen. Naast bovenstaande externe factoren, kijkt uw specialist welke rol inwendige factoren een rol spelen. Zoals het voedingspatroon,  levensstijl, de bloedsomloop en hormonale balans.


Behandeling
Heeft u te maken met een geïrriteerde huid, dan zal deze eerst gekalmeerd moeten worden. Daarvoor worden zeer zachte producten gebruikt die de huid wel voeding geven en helpen om in balans te komen. Natuurlijk bevatten deze producten geen allergenen of irriterende werkstoffen.

 
Producten
Voor de hydraterende behandeling zijn speciale producten samengesteld op basis van bijenwas, plantaardige oliën en etherische oliën. De etherische oliën dringen door tot alle huidlagen, waardoor  zij het probleem grondig kunnen aanpakken. De werking is intensief verzorgend en verbeterend. Alle producten zijn volledig natuurlijk, zonder chemische toevoegingen of minerale oliën. Ze bevatten geen parfumstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen of alcohol. Ze worden specifiek voor uw huid gemengd en gecombineerd. U bereikt een optimaal resultaat door de uitwendige behandeling en verzorging van uw huid te combineren met inwendige ondersteuning zoals Traitement Terrain, voedingssupplementen, siropen en/of oliën.


Mogelijkheden
Vaak is niet alleen de gezichtshuid droog, maar geeft de lichaamshuid ook een trekkerig gevoel. Société Provençale d’Aromatherapie heeft een uitgebreid assortiment lichaamsverzorging. Uw specialist geeft graag advies wat voor uw huid het beste is.